Facebook har nettopp erklært krig mot Google

Fram til nå ha Facebook og Google vært bitre fiender på et konkret område: Reklamepenger. Begge internettgigantene baserer forretningsmodellen sin på å akkumulere størst antall brukere og selge størst mulig antall visninger til annonsører.

12 og 13 april presenterte Facebook sin nye roadmap for de neste ti årene. Bildet er en fullverdig krigserklæring mot Google. Video, Søk, AI, VR, connectivity… Begge selskaper konkurrerer nå «head-on» om de samme forbrukerne, de samme kundene og til og med teknologisk dominans på de samme mest attraktive områdene for fremtiden. Dette kan føre til at begge selskaper blir utmattet etterhvert, men også til at digitalreklame blir enda mer rimelig og attraktiv for annonsørene (dårlige nyheter for alle andre), samtidig som brukerne nyter en stadig høyere grad av innovasjon i tjenestene fra disse to kolossene.

Forfatter: Salvador Baille

Daglig leder ved Intelis, et rådgivingsfirma med fokus på Innovasjon og teknologiledelse.

1 thought on “Facebook har nettopp erklært krig mot Google”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s