Fram til nå ha Facebook og Google vært bitre fiender på et konkret område: Reklamepenger. Begge internettgigantene baserer forretningsmodellen sin på å akkumulere størst antall brukere og selge størst mulig antall visninger til annonsører.

12 og 13 april presenterte Facebook sin nye roadmap for de neste ti årene. Bildet er en fullverdig krigserklæring mot Google. Video, Søk, AI, VR, connectivity… Begge selskaper konkurrerer nå “head-on” om de samme forbrukerne, de samme kundene og til og med teknologisk dominans på de samme mest attraktive områdene for fremtiden. Dette kan føre til at begge selskaper blir utmattet etterhvert, men også til at digitalreklame blir enda mer rimelig og attraktiv for annonsørene (dårlige nyheter for alle andre), samtidig som brukerne nyter en stadig høyere grad av innovasjon i tjenestene fra disse to kolossene.