Salvador Baille

Corporate Innovation

Foredrag

Jeg har flere foredrag «in stock» for de som på kort tid vil danne seg en mening om trendene rundt innovasjon og teknologi. Det er også mulig å bestille spesifikke foredrag og analyser.

«Salvador presenterer på en inspirerende og energisk måte, og hans lange erfaring og detaljkunnskap om bransjen skapte tillit og motivasjon for våre ledere. Tilbakemeldingene var utelukkende positive»

Inger Gløersen Folkeson
CFO
Norkring AS


«Innovasjon i etablerte bedrifter: The good, the bad and the ugly»

Hvilke reelle fordeler gir å satse på innovasjon innenfor og utenfor kjernevirksomheten og i hvilke grad bør man satse på disse to samtidig?Foredrag-Wideroe_2916

Hvorfor fortsetter de fleste bedriftene å konkurrere innen de samme produktområdene, selv om det ikke øker hverken deres markedsandel eller deres bunnlinje?

Hvordan er det så hardt for etablerte bedrifter å være innovative utenfor sin kjernevirksomhet?

Hvorfor går de fra pilot til pilot men klarer aldri å etablere kommersielle svar mot disruptive krefter?

Hva kan ledelsen og innovatørene gjøre for å overvinne intern motstand overfor nye idéer og inntektsstrømmer og lykkes?


«Slik kan norske entreprenører slåss mot internettgigantene»

Visste du at Amazon har knapt tjent penger etter 20 år som den ubestridde kongen av  e-commerce og cloud-tjenester?

Unicorns-app

At Spotify ikke har klart å tjene penger på snart 10 år og blør penger i milliardklassen mens selskapet gjør seg klart for børsnotering likevel?

At Silicon Valley giganter som Twitter og til og med Facebook sminker resultatene sine ved å rapportere kvartalstall utenfor den anerkjente amerikanske regnskapspraksisen (GAAP)?

At Wall Street tech-darlings som Theranos og Lending Club har bedratt sine kunder og aksjonærer med feilrapportering og feilslåtte forretningsmodeller og er under kriminell gransking?

At derimot IBM og andre IT giganter har sett seg nødt til å kjøpe egne aksjer i stor skala for å holde aksjekursen oppe til tross for positive resultater år etter år?

Hvordan er dette mulig? Hva er årsaken, fremtiden, og hva kan norske gründere gjøre for å konkurrere under sånne vilkår?

 


«Ledelsen i digitaliseringens alder»

I mange år har det foregått en konvergens av radikale fenomener i det globale samfunnet: Outsourcing, digitalisering, overkapasitet, ujevn distribusjon av rikdom og økende arbeidsledighet verden rundt. skynet

Disse er derimot ingen nye fenomener. Når vi snakker om industri 4.0, er det overraskende mange paralleller med begynnelsen av industrisamfunnet for 200 år siden. Den første automatiske spinnemaskinen, «Spinning Jenny», provoserte den samme frykten som robotene sprer nå.  Handel økte dramatisk, men forskjellene i samfunnet økte også. Elektrisiteten gjorde det mulig å distribuere arbeid den gangen på samme måte som internett gjør det mulig å distribuere informasjon i dag.

Hva kan vi lære av de første industrialiseringsbølgene? Hvilke konsekvenser kan virksomhetene forvente seg? Hvordan kan de forberede seg best mulig og samtidig bruke endringene til sin fordel?


 

Kontakt meg for en uforpliktende samtale.