Noen av lesere vet allerede at en av mine roller i norsk næringsliv er å være mentor for en håndfull gründerbedrifter. Nøyaktig for to år siden ble jeg mentor for en gründer som, etter min mening, kom med ett av de mest verdifulle og enklere verdiforslagene jeg hadde sett: Å gjøre det mulig å fange, registrere, dele og behandle sales leads på tvers av siloer, enkelt og sosialt som å poste et bilde på instagram. Likevel var konseptet fortsatt bare en idé og altfor mange Powerpoint slides.

I den siste investeringsrunden har selskapet klart å hente 70% av hele beløpet på under to uker.

Gründeren heter Tom Aas, og hans selskap, LeadX, har to år senere nettopp signert et integrasjonspartnerskap med SalesForce, verdens største CRM selskap. I tillegg har selskapet signert betalte avtaler med 6 pilotkunder fra Norge, Nederland og India. Kombinert representerer disse kundene mer enn 500.000 ansatte. Flere i pipelinen.

I den siste investeringsrunden har selskapet i tillegg klart å hente 70% av hele beløpet på under to uker. Series A er planlagt til november. Forøvrig består teamet i dag av tidligere top-executives fra India, Norge og USA.

Jeg var mentor for Tom i nesten to år og var med på å skape grunnmuren i bedriften. Disse er mine refleksjoner. Håper at de kan hjelpe flere på vei mot en velfortjent suksess.

Altfor mange gründere tror at de har funnet løsning på et problem som de tror eksisterer i en bransje de kjenner altfor lite av.

For det første kjente Tom problemet han skulle løse ekstremt godt. Hans fortid som Adm. Dir og som top-executive på Salg i flere ledende selskaper hadde gitt ham noe av det mest verdifulle en gründer kan ha i startfasen: Innsikt. Altfor mange gründere tror at de har funnet løsning på et problem som de tror eksisterer i en bransje de kjenner altfor lite av.

For det andre hadde Tom et ekstraordinært nettverk fra før. Dette nettverket av godt plasserte individer var en bra støtte å ha for å hente både inspirasjon, råd, og potensielle kunder og samarbeidspartnere. Tilbakemelding fra markedet var dermed konstant og muligheten til å spisse konseptet og verdiforslaget unik. Dette gjorde det mulig for Leadx å lande de første kundene og eksterne investeringen med kun en (veldig bra) Mock-Up.

For det tredje hadde Tom egne midler. Han hadde nok penger i kassa fra starten til å overleve seg gjennom det tunge første året. Uvurderlig å kunne styre sin egen hverdag uten å bruke tid på å tenke på “soft funding” for å overleve.

Så var han 100% fokusert hele tiden. Dette førte til at han tok noen beslutninger som de fleste ikke hadde sett meningen med. Godt hjulpet av Smart innovation Norway dro han til Silicon Valley på eget initiativ for å eksplorere markedet og knytte kontakter. Highlights av turen ble publisert som en mini videoserie på Shifter.no. Dette førte til en plass i TINC programmet til Nordic Innovation House og etter hvert et globalt distribusjonspartnerskap med SalesForce.

I en håndfull av tilfeller hadde en alternativ handling sannsynligvis kjørt selskapet konkurs.

Endelig er Tom en person som lytter og tar imot råd , selv om han ikke er redd for å si hva han mener. Som mentor er å ha en konstruktiv samtalepartner noe av det viktigste for at mekanikken skal fungere. Tom og jeg har snakket flere ganger om de beslutningene som vi tok i løpet av min tid som mentor. Vi forstår nå at flere av dem var avgjørende. I en håndfull av tilfeller hadde en alternativ handling sannsynligvis kjørt selskapet konkurs.

Fremtiden skrives mens vi går. Nå som LeadX skal inn i en ny og krevende operasjonell fase er det fortsatt mye som kan skje. Likevel er jeg glad for at selskapet har kommet så langt allerede og håper at disse erfaringene kan hjelpe flere modige norske gründere på veien videre.

Huskeliste for gründere:

  • Kjenn problemstillingen og bransjen godt.
  • Ha eller skaff deg et solidt nettverk av innflyttelsesrike individer. Test, test , og test konseptet med dem. En god inkubator kan være avgjørende, men sjekk nettverket deres før du blir medlem av en.
  • Ha nok midler til å være selvstendig i seks måneder til ett år
  • Vær fokusert
  • Vær bold og dra dit hjelp kan finnes
  • Lytt og finn en mentor du opplever kjemi med og som du kan snakke åpenhjertig om alle temaer med. Dette inkludeer også de av privat karakter som det er unngåelig de blir påvirket av en så krevende satsing

Interessant? Del gjerne!