Forrige tirsdag ble jeg inervjuet av Lucas Weldeghebriel på Shifert podcast. Temaene vi tok opp:

Teslas Cybertruck: Er det en gimmick?

Googles bankkonto: Samarbeid eller trussel fra tech-gigantene

Politisk annonsering: Regulerer Google og Facebook seg selv så de slipper å bli regulert av myndighetene

Telenors teknologi-trender: Hva er skitne data?

Jeg synes at noe av det mest fascinerende som er i ferd med å skje i større skala er muligheten til å bruke skitne data som våpen mellom bedrifter, organisasjoner og mellom stater. Du husker skkert den klassiske “garbage in garbage out” . Det betyr at en database eller en algoritme ikke kan gi god informasjon dersom informasjonen som man introduserer som basis for beregningene er feil eller mangelfull.

Man kan fort oppleve det samme med kunstig intelligens. Hva hvis datasettet som blir brukt for å trene algorimene er “skitne”? Da kan vi ikke stole på maskinenens konklusjoner. Og hva hvis statene begynner å bruke skitne data til å sabotere AI algoritmene brukt ti å styre infrastrukturen i andre land?

Du kan høre hele episoden her:

https://shows.pippa.io/5b1a5a6364d9356d1af279f5/episodes/tesla-google-og-skitne-data

Interessant? Del gjerne!