Retail-armageddon og erke-enhjørningen Spotify

Hva vil den såkalte «Retail armageddon» bety for handel i Norge?
Er konkurs et reelt alternativ for Spotify etter nesten ti år uten å tjene penger og åtte milliarder i gjeld?

Mandag 5.6 diskuterte Lucas Weldeghebriel og jeg det som etter hvor mening er en av de mest essensielle endringene som foregår i internett-økonomien og i våre liv, nemlig den såkalte «Retail Armageddon» eller «Retail Apocalypse».

Antall butikker som stenger øker dramatisk.  I USA er giganten Sears i seriøs fare for å gå konkurs.

Hvorfor skjer dette er enkelt å forstå: De samme endringene som virtuelle verdikjeder i innholds- og mediabransjen har opplevd overføres nå til den reelle verden, altså handel. Hvilken rolle vil reklame, varemerker og distribusjon spille i en verden styrt av digitale assistenter? Hva blir fremtiden av handel i Norge i en slik kontekst?

Vi snakket også om Spotify, kanskje Nordens mest omtalte enhjørning. Hvordan kan et selskap uten operative cashflows, som taper massivt med penger hvert eneste år og som har mellom åtte og elleve milliarder kroner i gjeld, være verdsatt til 11 milliarder dollar?

Svaret ligger i vekstutsiktene for fremtiden. Er det nok?

Her-knapp -2

Interessant? Del gjerne!

Forfatter: Salvador Baille

Daglig leder ved Intelis, et rådgivingsfirma med fokus på Innovasjon og teknologiledelse.

2 thoughts on “Retail-armageddon og erke-enhjørningen Spotify”

    1. Hei! Takk for kommentaren din. Livets rett er opp til markedet å bestemme. Derimot er jeg enig i at under vanlige rasjonelle omstendigheter hadde dette selskapet ikke eksistert i dag engang. Problemet er at altfor mange bestemmer seg for å kjøpe eller selge aksjer basert på rykter, PR eller hype.

      Lik

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s