Forrige mandag 29.5 intervjuet jeg Thomas Pettersen. Han er Administrerende Direktør i Rejlers, en av de største leverandørene i Norden av prosjekter innen digitalisering av infrastuktur.

I løpet av intervjuet forteller Thomas oss om den store transformasjonen som kraftindustrien går gjennom i Norge. Han forklarer hvorfor elektriske biler og moderne induksjonskomfyrer gjør det uungåelig å oppgradere kraftnettverket i Norge. mange klager på at de nye smarte målerne kommer til å gjøre strøm dyrere. Thomas forklarer hvorfor vi hadde opplevd enda høyere priser uten disse.

En annen teknologisk revolusjon som foregår i kraftbransjen er den eksponensielle veksten som alternative energikilder som sol og vind. Plutselig kan vi alle produsere vår egen strøm og selge overskuddet til kraftselskapene. Thomas forklarer hvordan nye forretningsmodeller vil gjøre det lønnsomt for privatpersoner å produsere sin egen strøm og hvorfor innovasjon rundt batteriteknologi kan gjøre det mulig selv uten subsidier.

Endelig tørr Thomas å svare på kanskje det vanskeligste spørsmålet:

Hvilke råd hadde du gitt til en gründer som vil bidra til å skape verdi i denne gjennomregulerte industrien ?”

Se teaseren:

 

Se video:

Eller hør på podcasten:

Enjoy!

Interessant? Del gjerne!