Dette innlegget er ikke reklame.  Jeg synes bare at bra jobb bør deles.

Tirsdag 4. Desember var jeg hos Compedge på åpen dag. Jeg deltar på frokostseminarer ofte, og likevel klarer noen av disse eventene å overraske meg positivt. Tirsdag ver det en sånn dag. “Norges råeste markedsbyrå” skuffet ikke. Jeg vil gjerne dele med leseren noe av det jeg lærte på kun et par timer.

BRANDBUILDING – Jordan Symonds ga deltakerne en skikkelig “deep dive” inn i å hvordan å bygge brand. Noen highlights:

  • Tenk på din bedrift som en personlighet. Hvilke egenskaper vil du at din bedrift skal assosieres med?
  • De ansatte er en del av brandet også. Er deres måte å være på kompatibel med de egenskapene og personligheten som bedriften baserer brandet sitt på?

En refleksjon fra min side: Betyr dette at ett av kriteriene for å ansette en ny CEO skal være kompatibiliteten av vedkommende med brandet? Jeg tror det, og det kan gjøre det mye enklere for en CEO å kommunisere et konsistent budskap til ansatte, partnere, kunder og eiere.

PODCAST og møtebooking – Jonas Joranger Larsen fortalte oss om hvordan å levere kvalitetspodcast som gjør at lyttere blir potensielle kunder som etter hvert ringer inn.

  • Det gjør de fordi de er interessert og opplever verdi i budskapet. De lærer. Jeg opplever det samme i mitt firma. Å levere innhold som er spisset mot din målgruppe gjør noen av lytterne og leserne  til kunder.
  • Å invitere interessante gjester til podcast gir også en mulighet til å få bedre kontakt med vedkommende. Dette kan etter hvert ha positive kommersielle ringvirkninger.
IMG_4473
Adrian Søbyskogen, CompEdge

 

CHATBOTS – Adrian Søbyskogen ga en introduksjon i hvordan chatbots fungerer i praksis og hvordan man kan lage en chatbot.

  • Bots er for repetitive og kjedelige oppgaver. Et eksempel er å brukte chatbots som god guide for å fylle ut felter i et skjema på nettsiden.
  • Vær sikker på at chatten fungerer og at samtalen ikke fører til en død end. Blir brukeren skuffet  er det sannsynlig at brukeren ikke vil engasjere seg igjen.
  • Likevel tar det tid å sette seg inn i materien. Vil man lære å sette i gang bots selv, må man gjøre seg klar til å bruke 300 – 400 timer på dette.

Interessant? Del gjerne!