Forrige torsdag 6.12 ble jeg invitert til E24-Podden for å diskutere teknologitrendene som vil prege 2019, sammen med forskningsdirektør i Telenor, Bjørn Taale Sandberg.

Du kan høre podcasten HER.

I podcasten diskuterer vi:

Deepfake– blanding av deep learning og fake news. Konsekvensene for bedriftenes operasjoner og økonomi. Har norske bedrifter i det hele tatt nok ressurser til å kjempe mot denne nye typen trussel? Forsikringsselskapene har kanskje en ny rolle å spille i denne sammenhengen.

Fem teknologier å følge med i 2019:

  • Deepfake
  • Kunstig Intelligens (AI)
  • 5G
  • Internet of Things
  • Digitale talestyrte assistenter

AI (of course) – Hvordan kommer AI til å påvirke hver eneste industri og hva blir konsekvensene av en massiv adopsjon av RPA (Robotic Prosess Automation) ? Ja, mange saksbehandlere kommer til å miste jobben. Likevel kommer GDPR til å gjøre overgangen raskere i USA og Kina enn i Europa.

5G – Både Telia og Telenor har kastet seg inn i et løp mot rask utrulling av 5G. Vil vi ha 5G overalt? Hvilke muligheter åpner denne nye mobilgenerasjonen? Vi forklarer hvorfor selvkjørende biler ikke kan bli en del av vår hverdag uten full skala utrulling av 5G.

IoT (Tingenes Internett) – Hva er det og de mulighetene det åpner for. Ved bruk av såkalte Digital Twins kan IoT i kombinasjon med Kunstig Intelligens hjelpe oss med å utvikle nye produkter og tjenester som er eksponensielt bedre enn de vi har i dag.

Chatbots og talestyrt assistenter- Bør du kjøpe en Alexa/ Echo eller Google Home til Jul eller vente til neste år? Vår anbefaling: Vent til neste år med mindre du er en av de “early adopters” eller vil eksperimentere.

Hør på podcasten Her:

thumborcdn.acast.com-_VoFU1Galwe5t7gjbSwe1UDpqW8=-3000x3000-https---mediacdn.acast.com-assets-9b3862f1-1a8e-4f1d-8c7b-1d1ff5b4efda-cover-image-jpcdwdb9-e24-podden.jpg?w=500

Interessant? Del gjerne!