Retail tsunamien stopper ikke. I løpet av 24 timer har vi lært at kjedene Tilbords og Rafens er konkurs, mens Komplett.no gjør seg klar til å konkurrere mot Amazon med en egen satsing på markedsplass.

Innovasjon, nye forretningsmodeller og en “think different” holdning blir nøkkelord i denne bransjens fremtid.  Alle er klare over det nå, men hvordan?

De som kjenner meg vet at jeg har et hjerte for telekom. Det er derfor ekstra gledelig for meg når jeg ser at telekomoperatører satser på innovasjon og nye tjenester akkurat på dette området. I dette tilfellet er det Telenor som har lansert et nytt konsept – Smart retail.  Med dette skal Norges “incumbent” og et økosystem av partnere hjelpe detaljhandel i Norge til å gå fra defensiv til offensiv og dermed beholde sin relevans også i fremtiden.

Når nye kommunikasjonskanaler oppstår og verdikjedene mister konfigurasjonen sin gjelder det å holde seg informert om både kommersielle og teknologiske muligheter.

14, Mars skal det holdes Digital Frokost på Mesh, kl. 8:45 i Oslo sentrum i regi av Telenor.

 Jeg skal holde foredraget  “Fra tøffe utfordringer til digital renaissance – å skape ny konkurransekraft i norsk handel”.  Du kan lese hele agendaen her.

Smart-retail-intervju

Det blir en utmerket mulighet til å treffe likesinnede, aktører i bransjen og innovasjons-entusiaster som meg.


Interessert i retail og innovasjon? Bestill foredrag eller workshop om temaet eller ta kontakt for en uforpliktende prat her. 


I mellomtiden kan du lese dette intervjuet med Steffan Thorvaldsen, programleder Smart Retail i Telenor, og meg om trender i retail og hvordan vi opplever frustrasjonene for kundene og friksjonene som bør fjernes så fort som mulig.

God lesing!

Interessant for deg eller dine peers? Del gjerne!