Forrige mandag spilte Lucas H. Weldeghebriel og jeg inn en podcast på Shifter.no, som skal være den første av en ukentlige serie. Vi skal diskutere ukens viktigste nyhetene om corporate innovation,  internettøkonomien og teknologi. Jeg kommer til å publisere podcasten på denne bloggen noen dager senere og kommentere noe av podcasten også.

Denne gangen har vi snakket om følgende temaer:

  • Snapsale vs. Schibsted. Hvorfor gikk det som det gikk og hvorfor det ikke kunne gå på en annen måte. Hva kan norske gründere lære av denne historien og hvilke punkter bør et gründerselskap sjekke før de signerer en avtale med en mye større bedrift?
  • De store internettgigantene har sluppet kvartalsresultatene for Q1. Alle har gjort det veldig bra. Hvorfor ble Facebook straffet av aksjemarkedet mens Amazon-aksjene gikk opp 4% etter resultataene ble kjent? Hva kan ledere i store norske innovative bedrifter lære av det?
  • VIPPS har lansert Vipps Go. Nå kan småforretninger og foreninger tilby sine produkter nettbutikk-tjenester via Vipps. Det kan sammenliknes med en “klikk og hent” tjeneste på en nettbutikk. Hvorfor gjør Vipps dette og kan dette være riktig forsvarsmekanisme i tilfelle Facebook kommer med sine betalingstjenester til Norge?  Skandiabanken på sin side har lansert en ny funksjon som gir kundene oversikt over deres plasseringer i kryptovaluta direkte i nettbanken. Det er åpenbart at både Vipps og Skandiabanken vil gå fra en tradisjonell bankrolle til å tilby en tjenesteplattform for tredjeparter.  Hvorfor gjør de dette?
  • Tidsskriftet The Economist har lansert et forslag om å regulere internettgigantene (Amazon, Google, Facebook, Microsoft…) på grunnlag av deres nesten absolutte og økende kontroll over dataene som forbrukere og virksomheter genererer på internett. Lucas og jeg diskuterer til tider heftig om temaet. Er et sånt forslag etisk? Kan det være effektivt? Hva lærer oss andre tungt regulerte industrier som telekom om sånne prosesser?

Enjoy!

Interessant? Del gjerne!