Jeg har aldri vært opptatt av trygghet, selv om jeg kommer fra en familie der begge foreldrene mine opplevde de tøffe årene etter borgerkrigen i Spania (en av de grusomste i verdens historie) da de var små. Omgivelsene og tiden de vokste i gjorde at de ble enormt opptatt av trygghet og av å finne seg “en sikker jobb i trygge omgivelser”. Lille Salvador hørte aldri på dem (gjør fortsatt ikke det). Jeg valgte en norsk kjæreste (som etterhvert ble min kone), og flyttet til Norge med  bare en koffert, noen tusen kroner i lomma og en følelse av at min skjebne bare var min. 16 år senere angrer jeg ikke på valgene mine. I mellomtiden har jeg vært gründer tre ganger, jobbet sammen med noen fantastiske mennesker i fantastiske selskaper… og opplevd min fair share av skuffelser også. Men jeg angrer ikke et sekund på de valgene jeg har tatt. BTW, jeg er far til to også.

Derfor blir jeg stadig overrasket over at unge mennesker, med alle muligheter foran seg i den lengste fredsperioden som Europa noensinne har opplevd, velger trygghet foran alt annet og over at de ikke tør å leve drømmende sine ut . Det er helt fair å velge  trygghet og karriere. Jeg er også klar over at mye i livet er random og at noen valg foregår uten at vi har så mye å si. Derfor synes jeg at det er ekstremt viktig at  unge intelligente folk med “drive” får mest mulig informasjon med seg før de velger hvilken vei de vil foretrekke videre i deres (profesjonelle) liv.

Sammen med førsteamanuensis Per-Gunnar Fyhn har vi bygget opp et nytt valgfag på Høgskolen i Østfold. Faget heter “IKT basert innovasjon” og er et kurs i forretningsutvikling og innovasjon for sisteårs master og bachelor studenter. I løpet av våren utvikler studentene en forretningsidé til en virkelighet med kommersielt potensial. Studentene lærer seg grunnleggende konsepter innen forretningsutvikling og innovasjon og de skal bruke disse nye kunnskapene til å sette sammen konsepter som de presenterer i løpet av våren for to ulike ekspertpaneler med representanter av privat næringsliv, investormiljøer og  akademia. I fjor opprettet en gruppe med studenter et selskap med hjelp av de verktøyene de lærte på faget. I år er det kanskje litt alt for tidlig til å vite nore sikkert ennå, men de idéene som studentene har utviklet fram til nå er et sted mellom lovende og mind-blowing. En av gruppene har fått allerede mulighet til å fortsette kontakt med en investor.

Les artikkelen i Innomag, som omtaler vår innsats for et mer innovativt Norge og ta kontakt dersom du vil vite mer om disse forretningsideene.